5. 10. 2016

Také vám přijde popis z kandidátky takový suchý? Někteří z našich kandidátů a kandidátek nám proto o sobě prozradili víc… 🙂

Ing. Lubomír VÍTEK – lídr kandidátky
Starosta města Nejdku. Technik vodohospodář. Krajský předseda a předseda nejdeckých zelených. Rekreačně jezdí na kole a lyžuje. Spolu s manželkou rád cestuje po naší republice. Umí hrát na řadu hudebních nástrojů, třeba i na ukulele.

Ing. Věra JEŽKOVÁ (č. 2 na kandidátce)
Akcionářka ČEZu, bojovnice s uhlobarony. Působí na krajském pracovišti Státního fondu životního prostředí ČR v Karlových Varech jako kontrolorka čerpání dotací z EU. Spolupracuje s Nadačním fondem proti korupci. Je rovněž známá jako úspěšná cyklistka – několikanásobná mistryně republiky, která v reprezentačním dresu získala stříbrnou medaili v r. 2013 na Olympijských hrách Masters v Itálii. Rázná dáma, jejímž mottem je, že díky vytrvalostí a píli lze dosáhnout úspěchu.

Tomáš KUBÁT (č. 3 na kandidátce)
Ekonom. Chebský předseda zelených a člen majetkoprávní komise. Aktivní cyklista (nejčastěji ho potkáte právě v cyklistickém dresu), běžkař a vodák, chodí na country tance. V krajině obnovil 3 rybníky, o které se stará. Každý rok spolupořádá mezinárodní setkání sokolníků v Chebu, pořádá závody horských kol „Chebská 40“.

Mgr. Marie MUDROVÁ (č. 4 na kandidátce)
Knihovnice. Chovatelka vodních a suchozemských želv. Na rozdíl od nich se ale pohybuje rychleji, a tak stačila procestovat celou Evropu, kus Asie i Afriky, v neposlední řadě nyní s manželem prozkoumává i naši republiku. Společně také pro veřejnost organizují zájezdy po stopách významných osobností a památkách.

Vadim LAVRIVSKÝ (č. 5 na kandidátce)
Právník specializující se převážně na daňové právo. S vyznamenáním absolvoval vysokou školu a řadu vzdělávacích projektů od Komory daňových poradců ČR a Svazu účetních v oblasti daňového práva hmotného i procesního a účetnictví. Člen kontrolního výboru zastupitelstva města Karlovy Vary. Předseda karlovarských zelených. Neustále se vzdělává, aktuálně je studentem druhého ročníku magisterského studia Obchodněprávní vztahy (Soukromoprávní studia) a 1. ročníku postgraduálního vzdělávacího programu LL.M., zaměřeného na arbitráž a mediace.

Mgr. Jaroslav STANĚK (č. 6 na kandidátce)

Středoškolský učitel. Člen rady města Aš. Aktivní člen občanského spolku Zelený dědek (jako téměř všichni z Aše). Předseda ašských zelených.

MVDr. Václava MOLCAROVÁ (č. 7 na kandidátce)
Veterinářka. Autorka čtyř knih a řady povídek z žánru sci-fi a fantasy. Žije koňmi – přes třicet let jezdí na koni, závodí ve vytrvalosti a parkurech, trénuje koně i jezdce. Běhá maratony, leze po skalách, jezdí na kole. Její domácnost se neustále rozrůstá o zvířata zachráněná z útulku či ulice. Ve volném čase vyrábí cínované šperky a keramiku.

RNDr. Milan GEBOUSKÝ (č. 10 na kandidátce)
Majitel skládky, který rád provádí dětské exkurze v zařízení s nakládání odpady, kde vysvětluje třídění odpadů a jeho důležitost. Vášnivý mineralog (dokončuje svou první knihu o sbírání minerálů), spolutvůrce několika výstav minerálů. Rád se toulá přírodou a houbaří. Hraje na kytaru, píše básně. Rekreačně hraje stolní tenis, tenis a malou kopanou. Spolu s rodinou se aktivně účastní akcí na záchranu koček a koťat bez domova a poskytuje jim dočasnou péči.

Mgr. Zdenka KOPECKÁ (č. 11 na kandidátce)
Referentka odbytu, nyní na MD. Členka komise odboru životního prostředí. Předsedkyně sokolovských zelených. Miluje přírodu a stromy zejména. Ráda cestuje a poznává památné stromy, přírodu i památky. Fotografuje, ráda vaří vegetariánská a veganská jídla, věnuje se postcrossingu, geocachingu, výrobě bižuterie. Má ráda fitness, zumbu a jízdu na kole. Zajímá se o problematiku koček v kraji.

Mgr. Daniel LUKÁŠ (č. 24 na kandidátce)
Chemik analytik. Milovník přírody a stromů zejména. Rád se toulá přírodou, cestuje. Jezdí na kole.

Marie ŘÁDKOVÁ (č. 26 na kandidátce)
Ač věkem důchodkyně, stále se aktivně zajímá o své okolí. Neváhá sdělit své připomínky příslušným zaměstnancům městského úřadu. Miluje přírodu a stromy zejména. Řadu let se snaží chránit sokolovské stromy a v rámci svých možností pomáhat potřebným kočkám.  S přáteli jezdí na výlety po naší republice, chodí do divadla a na koncerty.

Radek HEJNA (č. 33 na kandidátce)
Energetik se zaměřením na obnovitelné a druhotné zdroje. Na komunální úrovni se snaží o co nejpříznivější nakládání s energiemi. Řadu let je radním města Loket. Do komunální i krajské politiky se snaží vložit zdravý selský rozum. Rád cestuje po naší republice, ale i zemích, kde se tzv. zastavil čas (Albánie, Karpaty…). Jeho vášní jsou vlaky a rybaření. Spoluvlastní malou pinku, o kterou se snaží ekologicky starat.

Ing. Bc. Oldřich PETRLÍK (č. 37 na kandidátce
Chemik. Stále se aktivně zajímá o dění v kraji. I ve svém věku se nadále vzdělává, v loňském roce tak před své jméno přidal titul Bc. z oboru teologie.

David MIKA (č. 44 na kandidátce)
Strojvedoucí. Flegmatik, který rád poslouchá metal a chodí na koncerty. Miluje přírodu a stromy. Rád se toulá přírodou, věnuje se geocachingu. S rodinou rád cestuje po naší republice i okolních zemích.